BG | EN

 

Новини

Декември 2016г.

Фондация „Ценности“ е съорганизатор на Коледения концерт - спектакъл на Васил Петров, който се състоя на 25 декември 2016 г. в голямата зала в Дома на културата, в град Пловдив. Участват още Станислав Арабаджиев (пиано), Никола Горялов (ударни), Димитър Сираков (контрабас) .


Октомври 2016г.

Третото издание на фестивала "Жълтите павета", организиран от Теодоси Спасов, бе реализиран с любезната подкрепа на Фондация „Ценности“. Музикалният форум се състоя на 7 и 8 октомври 2016 г. в клуб "Максим" на театър "Българска армия" и отново събра световноизвестни изпълнители от различни стилове, жанрове и направления в съвременната джаз музика. 
Тазгодишното издание бе посветено на китарата и нейното присъствие в уърлд и джаз музиката. Първото изпълнение бе на триото Хайг Язджан, Йотис Кьорцоглу и Вангелис Карипис. Участие взеха още Енвер Измайлов (Крим), Гасан Мамедов (Туркменистан), Стоян Янкулов, Любо Цанев трио, грузи нската група "The Shin", македонският китарист Влатко Стефановски.
Изненадата на фестивала е перкусионистът и китарист Мино Синелу, който е свирил с изтъкнати творци като Стинг и Стиви Уондър. 


Май - Юни 2016г.

   

За буквите – изложба на българско модерно изкуство в ООН

На 24 май 2016 г., в Деня на българската просвета култура и на славянската писменост, в Двореца на нациите в Женева госпожа Антонина Стоянова, председател на фондация „Ценности”, заедно с Майкъл Мьолер, генерален директор на Службата на ООН в Женева, и посланик Иван Пиперков официално откриха уникалната изложба на съвременно българско изкуство.

Изложбата е озаглавена „За буквите – кирилицата в съвременното българско изкуство”. Ще бъдат показани трийсет платна на пловдивски художници, всяко от които изобразява буква от българската азбука. Сред имената на авторите се отличават Кольо Карамфилов, Станимир Видев, Николай Кучков, Недко Итинов, Вълчан Петров и др. Разбира се, картините отразяват художествения стил на своя автор и са изпълнени с различни техники – маслени бои, темперни и акрилни, дори текстил. Обединяващ елемент е освен азбучния ред размерът на творбите – всички са 90 на 90 см.

Инициатор на тематичната изложба е Фондация „Ценности”, а главни организатори са Европейският офис на ООН в Женева, Община Пловдив и Пловдивската градска художествена галерия. 


 

 Шести национален исторически конкурс
(2009-2010)

 

Пети национален исторически конкурс
(2007-2008)

 

 

Четвърти национален исторически конкурс
(2005-2006)

 

Трети национален исторически конкурс
(2003-2004)

Втори национален исторически конкурс
(2001-2002)

 Първи национален исторически конкурс
(1999-2000)